SASTOJCI:
- 4 jaja
- 5 kašika šećera + 15 kašika šećera
- 1 margarin
- pola litra mlijeka
- 2 pakla petit keksa
- 100 gr čokolade za kuhanje
- Malo kakaa ako hoćete da vam je kolač malo tamniji
U jednu zdjelu stavimo pola lita mlijeka ( hladnog) i u mlijeko stavimo 15 kašika šećera. Miješati dok se šećer ne istopi. Tada u mlijeko dodajemo tri reda petite keksa „ MASTER“, samo ga izmrvimo odn. Ispolovimo i miješamo drvenom kašikom sve dok keks ne upije svo mlijeko. Kad keks popije svo mlijeko dodamo smjesu jaja, margarina i čokolade i malo kakaa po želji i sve zajedno dobro umiješamo. Naravno ovde možete dodati orahe, lješnjake, grožđice itd po vašoj želji. Iskoristimo još 7 ili 8 keksova da bi od njih napravili koru. U jednu okruglu zdjelu stavimo najlon i istresemo dobivenu smjesu i odozgo postavimo suhe kekse od kojih pravimo koru. Ostavimo u frižider da se ohladi. Nakon hlađenja okrenemo kolač na pleh, uklonimo zdjelu i odozgo ukrasimo šlagom sa malo rendane čokolade itd.
0 komentari:
Objavi komentar