petak, 5. siječnja 2018.
Home »
» SAM SVOJ MAJSTOR: Ove nedjelje, domaća bosanska sirnica će biti za pamćenje...
SAM SVOJ MAJSTOR: Ove nedjelje, domaća bosanska sirnica će biti za pamćenje...
Sastojci:
Za tijesto:
-250 ml mlake vode
-3 čaše glatkog brašna (750 g)
-1 mala žličica soli
-1 dl običnog ulja
Za nadjev:
-1 kg svježeg sira
-1 čašica milerama
-1 mala žličica soli
-2 - 3 jaja
Za premaz:
-1 čašica milerama
Priprema:
Od mlake vode, brašna, 1 dl ulja i žličice soli zamijesiti glatko, za ruke ljepljivo tijesto. Podijeliti ga na 3 kuglice i premazati ih uljem. Ostaviti pokriveno na tanjuru oko 20 minuta da odstoji. U međuvremenu pripremiti nadjev od svježeg sira, milerama, jaja i soli. Na starom, pobrašnjenom stoljnjaku prvu kuglicu malo rukama rastegnuti ( kao tijesto za pizzu ), nauljiti je s gornje strane i lagano prstima razvući u tanke prozirne kore preko cijelog stola—početi lagano od sredine prema krajevima i tako u krug ). Kore premazati s malo ulja, a zatim s 1/3 nadjeva. Prepoloviti kore na pola po sredini tako da možete oblikovati dvije savijače. Sa svake strane pomoću stoljnjaka zarolati savijače. Postupak ponoviti s ostalim kuglicama tijesta i nadjevom. Tepsiju nauljiti i svaku savijači početi rolati od sredine u spiralu (kao puževu kućicu). Drugu savijači nastaviti rolati od kraja prve i tako dok ne potrošimo sve savijače. Peći 25 – 30 minuta na 250*C dok ne porumeni, a zatim ju izvaditi van, premazati s mileramom pa vratiti u pećnicu na još 15 minuta na 170*C.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar